Elke doorwinterde tuinman en tuinvrouw geniet van klusjes in de tuin. Het is soms hard labeur, maar je krijgt er veel voor terug. Elk seizoen brengt zijn to do’s mee, maar elk seizoen laat ook een ander stukje rijkdom van je tuin zien. Tuinieren is dan ook een prachtige hobby! Wanneer je gebruik kan maken van kwalitatief tuinmateriaal, gaat je werk eens zo vlot. Zo kan je nog meer plezier beleven aan jouw eigen stukje paradijs op aarde!

Hagen en struiken als pronkstuk van je tuin

Een tuin zonder hagen of struiken is uiteindelijk maar een gewoon gazon. Maar hagen en struiken vragen natuurlijk best wel wat onderhoud. Met een degelijke haagschaar is dit klusje zo geklaard.  Je kan er hagen en struiken mee snoeien en in vorm knippen. Je kan ook een haagschaar op een steel kopen als je wil. Als je graag wat ondersteuning hebt tijdens het snoeien, kan je ook voor een elektrische haagschaar kiezen of eentje die werkt op benzine of met een batterij.

Je eigen brandhout klieven in een handomdraai

Wanneer de dagen korter en kouder worden, is er niets fijners dan het haardvuur aan te steken. Zeker wanneer je zelf nog hout hebt liggen, is dit een aangename en goedkope manier om je huis te verwarmen. Het hakken van hout in brandklare blokken is zwaar werk. Met een hakselaar gaat het veel sneller vooruit. Een hakselaar kan zowel droog als vochtig hout kloven. Je hoeft je hout dus niet eerst volledig te laten drogen voor je het kan laten klieven. Bovendien is een hakselaar een veel veiligere manier om je hout in stukken te laten hakken dan dit zelf te doen met een bijl of kettingzaag. De meest bekende merken van houtklievers zijn Balfor, Woodline en Lumag. De machine werkt op benzine of met elektriciteit.

Laat je adviseren

Wanneer je op zoek bent naar degelijk tuinmateriaal is het altijd een goed idee om je te laten adviseren door een specialist. Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan naar het materiaal dat je nodig hebt en dat ook bij jou en je tuin past. Wanneer je al weet welk toestel je graag wil aankopen, kan je dit ook gemakkelijk online doen. Je kan er prijzen vergelijken en het toestel wordt bij jou thuis geleverd. Als je je aankoop bij een speciaalzaak doet, ben je ook zeker van een goede dienst-na-verkoop. Dit geldt ook wanneer je online iets hebt gekocht.