De lente begint. De vogels beginnen met zingen en de soms schijnt lekker. Heerlijk weer om in je tuin te gaan zitten. Maar dan… je tuin ziet er niet meer uit. De tuin is helemaal kaal en het gras is dood. Je bent er helemaal klaar mee en je wilt een droomtuin zoals op televisie. In dit artikel leg ik je in een paar stappen uit hoe jij de looks van jouw tuin een flinke boost kan gaan geven.

Begin met schetsen

Geen zin om veel geld uit te geven aan een tuinontwerper? Geen probleem. Tegenwoordig kan je gemakkelijk zelf je eigen tuin ontwerpen met computerprogramma’s. Dit bespaart veel geld en je kan er helemaal je eigen draai aan geven. En zeg nou zelf, hoe gaaf is het om jezelf een tuinarchitect te kunnen noemen. Heb je nou geen tijd hiervoor, vraag dan iemand in je omgeving. Je kent vast wel iemand die groene vingers heeft en creatief is.

Wat vind je mooi?

Je hebt een schets gemaakt. Je weet nu waar je tegels, gras en planten gaat plaatsen. Maar nu moet je een keuze maken. Welke tegels en planten ga ik kiezen? Om erachter te komen wat jouw smaak is kun je eens gaan rondkijken op internet. Hierdoor ontdek wat bij jou past. Daarnaast moet je ook rekening houden met welke planten je waar neer gaat zetten. Dit komt omdat sommige planten meer zonlicht nodig hebben dan de andere. Daarnaast is het ook verstandig om eerst te kijken op internet voor de prijzen. Sommige planten kunnen heel duur zijn. 

Doe het in fases

Ben je bezig met je tuin dan hoeft het niet allemaal direct klaar. Je kan kiezen om eerst de dingen te doen die echt nodig zijn. Het jaar daarop kan je weer verder gaan met het aanpakken van de tuin. Hierdoor kan je de kosten verspreiden over meerdere jaren. Daardoor is het niet gelijk een aanslag op je rekening.

Gebruikte tuinspullen

Geen zin om de hoofdprijs te betalen voor je spullen? Speur dan eens rond op het internet. Op websites zoals Marktplaats of een plaatselijke weggeefhoek op Facebook zijn vaak gebruikte spullen te vinden. Loungesets zijn namelijk nogal prijzig, door deze 2e hands aan te schaffen kan je veel geld besparen. Daarnaast kan je ook gemakkelijk zelf een loungeset maken. Ga op zoek naar pallets. Hiermee kan je fantastische dingen maken.