Zelf een terrasoverkapping in je tuin bouwen kan veel geld besparen. Maar waar begin je? Allereerst moet je jezelf de vraag stellen. Wat wil ik precies? Wil je een grote overkapping of wil je liever een kleinere. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een overkapping aan je huis vast te maken of helemaal los neer te zetten. Benieuwd naar wat er nog meer komt kijken bij het bouwen van een terrasoverkapping?

Heb ik een vergunning nodig?

Als je dacht dat je tuin van jou was, heb je het mis. De gemeente heeft namelijk ook nog iets te zeggen over wat jij op je grond doet. Voor het plaatsen van een terrasoverkapping is het namelijk soms nodig om een vergunning aan te vragen. Wanneer je achterin je tuin iets wilt plaatsen is er meestal geen vergunning nodig. Wil je aan de voorkant iets veranderen dan is het meestal wat strenger. Via de website van jouw gemeente kan je een vergunning aanvragen.

Waar plaats ik de overkapping?

Zoals ik eerder al zei, ga je de overkapping aan je huis monteren of ergens los in je tuin? Daarnaast moet je rekening houden met de zon. Houd jij ervan om in de zon te zitten? Plaats dan de overkapping niet op de plek waar de zon voor het laatst zichtbaar is in je tuin.

Hoe bepaal ik de hoogte van mijn terrasoverkapping?

Dit ligt aan de plek waar je hem bevestigt. Als je hem aan je huis wilt bevestigen is het, het mooiste om hem op dezelfde hoogte te plaatsen als je huis. Als je de overkapping los plaatst is kan je hem op elke gewenste hoogte plaatsen. Wel is aan te bevelen om hem minimaal 2,20 meter hoog te maken.

Wat zijn de kosten van een overkapping?

De kosten van een terrasoverkapping verschillen nogal. Dit heeft namelijk te maken met tal van factoren. Welke materialen ga je gebruiken? Hoe groot wil je hem maken? Ga ik hem zelf plaatsen of laat ik hem plaatsen? Al deze dingen hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Als je hem door een specialist laat plaatsen ben je al gauw tussen de €4500 en €9500 kwijt. Daarnaast zijn er ook prefab overkappingen. Deze zijn veel voordeliger aangezien ze al helemaal kant en klaar zijn. Je hoeft ze dus alleen nog maar te monteren. Dus geen gezaag meer voor jou. Met deze tips weet je alles over het plaatsen van een overkapping. Succes!