Het gebruik maken van een sauna heeft een hoop voordelen, dus het kopen van een barrelsauna is zeker het overwegen waard. Maar hoe weet je zeker dat een barrelsauna het type sauna is waar jij naar op zoek bent? In dit artikel lees je een aantal redenen waarom jij voor een barrelsauna zou kunnen kiezen. 

Wat is een barrelsauna?

Misschien is dit type sauna wel helemaal nieuw voor jou, dus we zullen even kort vertellen wat een barrelsauna is. De barrelsauna heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. De sauna heeft namelijk de vorm van een vat, wat in het Engels ‘barrel’ betekent. De sauna is rond van vorm en daarbij ook nog eens helemaal gemaakt van hout. Het ziet er dus uit als een vat. Waterwellness heeft mooie barrelsauna’s en plaatsen deze ook voor je ook kun je jouw zwembad aan laten leggen door Waterwellness.

Warmt snel op

Doordat de circulatie bij een barrelsauna goed geregeld is, warmt de sauna goed op. De sauna wordt niet alleen heel gelijkmatig warm, maar ook wordt hij veel sneller warm dan andere type sauna’s. Die snelle opwarmtijd is handig, zo hoef je niet lang te wachten tot je gebruik kunt maken van de sauna. Het is daarbij ook fijn voor je portemonnee, want het scheelt een hoop in de stookkosten. 

Goede luchtcirculatie

De barrelsauna staat bekend om de ronde vorm en naast dat die vorm een mooie uitstraling geeft, heeft het ook een praktisch voordeel. Doordat de ruimte geen hoeken heeft, blijft daar geen warme lucht in hangen. De lucht circuleert als het ware mee met de vorm van de sauna. Je hebt bij deze ronde vorm dus geen last van grote temperatuurverschillen; het is overal even warm. 

Staat mooi in je tuin

De barrelsauna heeft een natuurlijke en luxe uitstraling. Juist daarom komt dit type sauna goed tot zijn recht in jouw tuin. Barrelsauna’s zijn wel alleen om in een tuin weg te zetten. Als er iets in je tuin staat, is het wel mooi meegenomen als het er ook een beetje mooi uitziet en dat is bij een barrelsauna zeker het geval. Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om na een bezoekje aan de sauna goed af te koelen. Hoe kan dat beter dan door vanuit de sauna meteen in de frisse buitenlucht te stappen?