Schaduwdoeken zijn een geweldige manier om schaduw en beschutting te bieden tegen de zon in je tuin. Ze kunnen worden gebruikt als terrasoverkapping, picknickkleed of windscherm voor apparatuur en andere dingen die u in de open lucht nodig hebt. Schaduwdoeken zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en stijlen, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die bij je persoonlijkheid past!

5 redenen om schaduwdoeken in uw tuin te gebruiken

Schaduwdoeken zijn er natuurlijk om er voor te zorgen dat je lekker in de schaduw kan zitten wanneer de zon op zijn sterkst is. Het zorgt ervoor dat je wel lekker buiten kan genieten maar niet zal verbranden. Maar wist je dat je schaduwdoek ook voor andere dingen kunt gebruiken?

1. Om koel te blijven in de zomer

Schaduwdoeken kunnen schaduw en beschutting bieden tegen de zon wanneer het te warm wordt in uw tuin. Ze zijn ook prima te gebruiken als terrasoverkapping, picknickkleed of windscherm voor apparatuur en andere dingen die u buiten nodig hebt.

2. Om uw planten te beschermen

Schaduwdoeken kunnen helpen uw planten gezond te houden door schadelijke UV-stralen tegen te houden die huidcellen beschadigen en zonnebrand, rimpels of verslapping van huidweefsels veroorzaken. Wanneer schaduwdoeken worden gebruikt in combinatie met reflecterende zonneschermen, verminderen ze de hittestress op de planten en verhogen ze de fotosynthesesnelheid voor de opname van voedingsstoffen en water, waardoor de plant via fotosynthese meer koolhydraten binnenkrijgt dan zonder de bescherming het geval zou zijn.

3. Om een goede oogst

In sommige gevallen kunnen schaduwdoeken worden gebruikt om planten te beschermen tegen gure wind en zware regenval. Dit zorgt niet alleen voor een goede gewas, maar het helpt ook bij de onkruidbestrijding.

4. Om ongewenste dieren buiten te houden

Dieren kunnen schadelijk ongedierte in uw tuin brengen, maar schaduwdoeken zijn een geweldige manier om ze op afstand te houden. Of u nu bescherming nodig heeft tegen vogels of herten, schaduwdoeken beschermen uw planten en groenten!

5.Om een schaduwrijke plek te hebben om te zitten

Schaduwdoeken zijn er niet alleen voor planten. Ze zijn een ideale manier om schaduw en beschutting tegen de zon te bieden wanneer u dat het meest nodig hebt – of dat nu onder uw terras is of tijdens een picknick!

 

Er zijn dus tal van reden om eens te gaan kijken of een schaduwdoek iets voor jouw is. Mocht je er niet uit komen, omdat het aanbod te groot is, kijk dan eens online!