Planten in de woonkamer of in de tuin zijn heel bekend, een plantje in de vensterbank, een mooie kamerplant in de hoek van de woonkamer, wat lavendel in de voortuin en een hedera in de achtertuin. Maar niet veel mensen hebben planten in de badkamer. Waarom eigenlijk niet? Planten in de badkamer hebben namelijk vele voordelen.

Luchtzuiverend

Planten zorgen voor een goed binnenklimaat. Je hebt misschien al planten in de woonkamer staan die daarvoor zorgen en misschien komt daar de badkamer nu ook wel bij. Als je planten in de badkamer hebt kan dat namelijk ook luchtzuiverend werken. Zeker omdat de badkamer meestal vochtig is, hierdoor zullen de planten ook nog eens lekker gaan ruiken en de badkamer krijgt het zuurstofgehalte een boost. Ook omdat de lucht goed gezuiverd wordt door de planten zullen er ook minder schimmels komen wat natuurlijk een hartstikke mooi voordeel is!

Sfeer

Planten in de woonkamer zien er natuurlijk hartstikke gezellig uit. En hoe fijn zou het zijn om zoiets ook in je badkamer te creëren? Bijvoorbeeld lekker douchen met een groen zicht voor je neus. Een beetje groen in de badkamer kan namelijk heel kalmerend werken.

Soorten planten

Welke planten moet je dan in je badkamer plaatsen? Omdat de luchtvochtigheid zo hoog is in combinatie met een hoge temperatuur zijn tropische en exotische planten in de badkamer perfect. Je moet wel opletten of je plant van licht houd of niet. Want sommige badkamers hebben geen ramen en dan kan jouw plant het misschien niet overleven.

Het maakt dan weer niet uit of je hangplanten neemt of een grote staande plant. Het is maar net wat jij mooi vindt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Kwekerij de Groot, daar hebben ze een heel groot aanbod aan binnen- en buitenplanten.